onsdag 1 april 2009

Barnarbete






Barnen arbetar för att kunna försörja sin familj och också för att det är billigare för arbetsgivaren. Barnen får inte mycket betalt, vuxna får mera betalt.

Men vissa av barnen får inte betalt överhuvudtaget.En del av barnen sitter i flera timmar och syr fotbollar. Dom gör även kläder, leksaker och mattor.



En del av barnen är även barnsoldater. Dom är tvingade till att skjuta andra barn men dom skjuter även vuxna. För att få barnsoldater så kidnappar man barnen.

I dom länder där det förekommer barnarbete så kan dom inte göra så mycket åt det för att om barnen slutar arbetar så blir dom ännu mer fattiga och det vill man ju inte att det ska hända. Dom som vinner på att allt detta barnarbete det är arbetsgivaren eller företaget.



Mina egna åsikter:

Jag tycker att det är dåligt och fel med barnarbete, det borde inte vara tillåtet med barnarbete.

Varför kan dom inte stoppa det här som pågår? Men man kan förstå varför barnen jobbar men det är ju inte lätt för dom, dom vill ju hjälpa och försörja sin familj. Man kan hoppas på att det blir ett stopp på det hela. Man vill ju inte ha barn som jobbar. Dom ska ju gå i skolan och utbilda sig. Hoppas att det finns dom som förstår att det är fel så att dom kan hjälpa och stoppa det här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.